Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf De gevolgen van het schokkende falen van de financiële toezichthouder op LC&F...

De gevolgen van het schokkende falen van de financiële toezichthouder op LC&F zijn nog niet voorbij | Nils Pratley


GOverers van de Bank of England bieden niet vaak hun excuses aan, zelfs niet voor gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens hun laatste baan, maar het London Capital & Finance-schandaal is schokkend. Het is waarschijnlijk het ergste geval van mislukte financiële regelgeving sinds de bankencrisis meer dan tien jaar geleden.

En het gebeurde onder de wacht van Andrew Bailey, de chief executive van de Financial Conduct Authority van 2016 tot maart dit jaar, toen hij overstapte naar Threadneedle Street. Ja, de persoonlijke verontschuldiging van donderdag was nodig.

Meer dan 11.600 personen die £ 236 miljoen investeerden, verloren driekwart van hun spaargeld nadat ze waren verleid door wilde beloften van vet maar veilig rendement dat een bevoegde regelgevende instantie zou hebben verboden op het moment dat het ze zag. In plaats daarvan rolden de puinhopen drie jaar door totdat de FCA eindelijk in december 2018 handelde.

Het rapport van Dame Elizabeth Gloster voor de Schatkist was een scorcher. De FCA “heeft LC&F niet effectief gecontroleerd en gereguleerd”. De toezichthouder zag het “belang van een steeds groeiend aantal rode vlaggen, die wezen op ernstige onregelmatigheden” niet op prijs. Beleggers “hadden het recht om meer bescherming te verwachten en te ontvangen”.

Gloster maakte korte metten met het idee dat de FCA op de een of andere manier gehandicapt was omdat LC&F, hoewel geautoriseerd door de toezichthouder, zijn piepende ademhaling uitvoerde in de niet-gereguleerde wereld van minibonden. Het probleem, zegt het rapport, was de ‘gebrekkige aanpak’ van de FCA aan de rand van de wettelijke grenzen. Ze legde de verantwoordelijkheid voor het falen van de perimeter bij het uitvoerend comité en bij Bailey als CEO.

Ze was ook “teleurgesteld” door pogingen, onder meer van Bailey, om verwijzingen naar de verantwoordelijkheid die bij geïdentificeerde FCA-functionarissen rustte te verwijderen. “Het is moeilijk in te zien waarom de bereidheid van individuen om uitdagende taken in openbare lichamen op zich te nemen, hen zou vrijwaren van aansprakelijkheid”, aldus het rapport. Heel.

Desalniettemin zullen drie factoren waarschijnlijk voorkomen dat de positie van Bailey bij de Bank ernstig onder druk komt te staan. Ten eerste maakt het rapport van Gloster ook duidelijk dat Bailey in 2016 een sjofele opstelling heeft geërfd bij de FCA. Dat is een belangrijk punt: hij heeft de plek verbeterd.

Ten tweede was de pong van de ineenstorting van LC & F al sterk toen Bailey een jaar geleden werd benoemd tot gouverneur; Sajid Javid was toen kanselier, maar iedereen wist dat het rapport van Gloster zo vernietigend zou kunnen zijn als het is gebleken. Ten derde heeft de gouverneur tijdens de pandemie geen voet verkeerd gezet bij de Bank.

Men kan echter niet garanderen dat Bailey veilig is. Tegen de verwachting in is dit rapport van 500 pagina’s lovenswaardig sterk. De gevolgen zullen geen eendaagse aangelegenheid zijn.De prijs van overgave is belangrijk en 97p voelt zich ellendig. TalkTalk, onthoud, weigerden slechts een jaar geleden 135p van Toscafund. Foto: Neil Hall / Reuters

Het aanbod van Toscafund voor TalkTalk lijkt ronduit gemeen

De aandelenmarkten hebben een razende tijd gehad sinds Pfizer en BioNTech begin november met vaccinproducten op de proppen kwamen. In plaats van onder de 6000 te zitten, staat de FTSE 100 op 6550, en de FTSE 250-index, met een zwaardere weging van binnenlandse Britse aandelen, deed het zelfs nog beter. Maar hebben de onafhankelijke bestuurders van TalkTalk deze grote waardeverschuiving opgemerkt?

Het is een relevante vraag, omdat ze zojuist hebben afgesproken om een ​​take-private-bod aan te bevelen van € 0,15 per aandeel van Toscafund, de op een na grootste aandeelhouder van het bedrijf, die nu de uitvoerend voorzitter van TalkTalk en 29% eigenaar, Sir Charles Dunstone, op sleeptouw heeft genomen.

De prijs van 97p, of £ 1,1 miljard, is precies hetzelfde als aangegeven door de bieder in zijn nadering op 7 oktober en, zelfs toen, zag het er licht uit. De overnamepremie bedroeg 16% ten opzichte van de beurskoers van de vorige dag. Meer dan twee maanden later lijkt het aanbod ronduit gemeen.

Het is moeilijk om TalkTalk te vergelijken met andere telecomaandelen, aangezien het bedrijf een unieke positie inneemt aan de koopjeskant van de markt, maar de aandelenkoers van BT is bijvoorbeeld sinds 7 oktober met een derde gestegen. TalkTalk, kan men speculeren, zou nu op eigen kracht in de buurt van 97p zijn gekomen.

Was de onderhandelingshand van de onafhankelijke bestuurders echt zo verschrikkelijk? Nou, de formele documentatie zat vol met commerciële redenen om te capituleren. Een ruwe samenvatting: de aandelenmarkt heeft een hekel aan ons, we kunnen geen geld ophalen om te investeren in de snelle glasvezelrevolutie, dus we zijn beter af als we privé zijn. En tot op zekere hoogte zou men het daarmee eens kunnen zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail of volg Guardian Business op Twitter op @BusinessDesk

Maar de prijs van overgave is belangrijk en 97p voelt zich ellendig. TalkTalk, onthoud, weigerden slechts een jaar geleden 135p van Toscafund.

De helft van de TalkTalk-directeuren stond buitenspel in de zin van onafhankelijkheid en kon dus niet oordelen over de eerlijkheid van het bod. Afgezien van Dunstone voegen vier mensen zich bij de Tosca-crew: zijn oude maat, Roger Taylor; De CEO van TalkTalk, Tristia Harrison; de plaatsvervangend voorzitter, John Gildersleeve en de secretaris van de vennootschap, Timothy Morris. Gezamenlijk worden ze “de aandeelhouders van het rollover management” genoemd.

De minderheidsaandeelhouders van TalkTalk kunnen inderdaad het gevoel hebben dat ze zijn omvergeworpen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments