Sunday, March 7, 2021
Home Bedrijf Britse havens zitten vast en retailers worstelen nu de Brexit-deadline nadert

Britse havens zitten vast en retailers worstelen nu de Brexit-deadline nadert


De regering wordt geconfronteerd met toenemende druk om actie te ondernemen in de vastgelopen containerhavens van het VK, aangezien de dreigende Brexit-deadline ook resulteert in duizenden extra vrachtwagenladingen met goederen die naar de Channel-havens in Frankrijk gaan, wat vertragingen en files veroorzaakt.

De vertragingen die uitgaan van grote containerhavens zoals Felixstowe, Southampton en London Gateway worden nu acuut gevoeld in een aantal industrieën.

Retailers hebben moeite om op tijd voor de kritieke kerstperiode voorraden in winkels en klanten te krijgen. Donderdag moest Honda de productie in zijn fabriek in Swindon stopzetten vanwege een tekort aan auto-onderdelen gedurende twee dagen. De Builders Merchants Federation heeft ook gemeld dat de voorraden gereedschap, hout en dakpannen afnemen.

Het British Retail Consortium (BRC) en groepen die de Britse havens, scheepvaart en logistiek vertegenwoordigen, doen nu een beroep op transportsecretaris Grant Shapps voor hulp.

In de afgelopen weken hebben de congestie in Felixstowe, de grootste containerhaven van het VK, en ook op andere locaties ertoe geleid dat een groeiend aantal schepen ‘cut and run’ heeft – ofwel gedeeltelijk lossen ofwel overslaan Britse oproepen om lading te dumpen in Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge in plaats daarvan.

Detailhandelaren melden week-op-weekstijgingen van verzendkosten van 25%, waarbij vervoerders ook extra “congestieheffingen” op zendingen rekenen om vertragingen aan de ligplaats en langere lostijden in het VK te compenseren.

Andrew Opie, directeur van voedsel en duurzaamheid van het BRC, zei dat retailers “overuren maakten om binnenkomende vracht te herschikken en om te leiden om ervoor te zorgen dat klanten de items kunnen krijgen die ze nodig hebben, maar sommige vertragingen lijken onvermijdelijk”.

“Het laatste dat het publiek nodig heeft, is de verstoring in de havens die doorgaan in het nieuwe jaar op een moment dat Brexit de Kanaalovergangen al onder veel grotere druk zal zetten”, voegde hij eraan toe.

De drukke Kanaalovergangen voelen al de druk van bedrijven die hun voorraden aanleggen voordat de overgangsperiode op 31 december afloopt. Franse vervoerders melden een ongekend volume aan verkeer op Britse routes, met ongeveer 8.000 vrachtwagens per dag naar schatting het Kanaal in elke richting oversteken, ongeveer 30% hoger dan normaal. De extra vrachtwagens zorgen voor files in de haven van Calais, maar ook bij de Eurotunnel-terminal.

In een gezamenlijke brief aan Shapps vroegen de negen logistieke handelsgroepen, waaronder de British Ports Association en Road Haulage Association, de regering om hulp en waarschuwden ze in januari voor verdere mogelijke verstoring.

Rory Munday, de algemeen directeur van Daygard Logistics, dat 250 containers per week door de grote havens vervoert, zei dat de situatie verslechterd doordat rederijen containers in Europese havens op het vasteland in plaats van in het VK hebben gelost.

De congestie was sinds september een probleem, zei hij, en vroegtijdig optreden van de regering had kunnen voorkomen dat het escaleerde.

Het omleiden van goederen zorgde voor grote vertragingen, zei Munday, waarbij sommige goederen nu vijf of zes weken nodig hebben om aan te komen, terwijl de importkosten enorm waren gestegen: ‘Veel huishoudens hebben een moeilijk jaar achter de rug en zullen volgend jaar veel van de dingen zien die ze kopen. wekelijkse prijsstijging dramatisch. “

Meld u aan voor de dagelijkse Business Today-e-mail of volg Guardian Business op Twitter op @BusinessDesk

Verwacht werd dat het einde van de Brexit-overgangsperiode altijd tot kinderziektes aan de grens zou leiden, maar de pandemie heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de crisisplanning.

Kingfisher, de eigenaar van B&Q en Screwfix, zei dat het in de afgelopen maand zes in plaats van twee poorten was gaan gebruiken als onderdeel van de voorbereidingen.

Thierry Garnier, de CEO van Kingfisher, zei dat de detailhandelaar “had geanticipeerd op het havenprobleem en het had opgelost met transportbedrijven … dus we zitten op een goede plek.” In tegenstelling tot supermarkten, die afhankelijk zijn van aanvoer van vers voedsel dat probleemloos het land binnenstroomt, waren de producten van de doe-het-zelfgroep minder vertragingsgevoelig, waardoor het bij een no-deal “enkele weken de tijd zou hebben om zich aan te passen”.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De elektrische sportmodellen van Aston Martin worden gemaakt in de fabriek van Gaydon

De fabrikant van luxe auto's zegt dat zijn sportwagens op batterijen in Warwickshire zullen worden gemaakt. Source link

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Recent Comments