Sunday, January 17, 2021
Home buitenland De politie van Durham beoordeelt het dossier over de lockdown-trip van Dominic...

De politie van Durham beoordeelt het dossier over de lockdown-trip van Dominic Cummings


De politie van Durham heeft voor de eerste keer bevestigd dat ze een dossier van een voormalige hoofdaanklager onderzoeken waarin staat dat Dominic Cummings beschuldigd moet worden van zijn verhaal over zijn bewegingen tijdens de lockdown.

Maandenlang heeft de politie van Durham geweigerd om de voormalige chef-assistent van de premier te onderzoeken na het driedaagse onderzoek dat het in mei uitvoerde. Maar vrijdag zei het dat agenten nieuw bewijsmateriaal aan het onderzoeken waren dat meer dan een maand geleden in een 225 pagina’s tellend dossier was ingediend.

De documenten, opgesteld door advocaten voor de voormalige Noordwest-hoofdaanklager Nazir Afzal, beweren dat Cummings de rechtsgang heeft verdraaid met betrekking tot zijn verklaring in de rozentuin in Downing Street over zijn reizen naar het noordoosten van Engeland in maart en april.

De politie van Met, die ook het dossier ontving en werd aangespoord om het te onderzoeken, vertelde de advocaten van Afzal dat de opgeworpen kwesties zaken waren voor de politie van Durham – “met name de beschuldiging dat de rechtsgang werd verstoord”.

De politie van Durham heeft niet uitgesloten Cummings te beschuldigen voor het verstoren van de rechtsgang. Een woordvoerder van de politie van Durham zei: “Er is eind oktober een rapport ingediend bij de politie van Durham en we blijven de inhoud ervan bekijken.” Het is wel verstaan ​​dat er een senior opsporingsambtenaar is aangesteld.

Dit markeert een verandering in aanpak van de troepenmacht, die niets publiekelijk over Cummings had gezegd sinds een persbericht van 391 woorden dat op 28 mei werd uitgegeven na een driedaags onderzoek naar de bewegingen van Cummings.

Die verklaring zei dat Cummings mogelijk de lockdown-regels had geschonden door op 12 april naar Barnard Castle te reizen, maar de politie besloot geen verdere actie te ondernemen en vond geen conclusie over zijn beslissing om Londen te verlaten voor Durham.

Destijds zei de politie ook dat er “onvoldoende bewijs” was dat Cummings op 19 april voor de tweede keer naar Durham reisde, zoals aanvankelijk een getuige vertelde aan de Guardian and the Mirror. In zijn rozentuinverklaring beweerde Cummings dat hij bewijs had dat hij die dag in Londen was. Boris Johnson vertelde parlementsleden dat hij dat bewijs had gezien, maar nr. 10 heeft herhaalde verzoeken om het vrij te geven geweigerd.

In augustus onthulden de Guardian and the Mirror dat vier mensen hadden beweerd dat ze op de ochtend van 19 april iemand hadden gezien waarvan ze dachten dat het Cummings was in de bossen bij Durham. Onder hen waren Dave en Clare Edwards, die verklaringen aflegden aan de politie over de waarneming terwijl Cummings zijn rozentuinverklaring aflegde.

De opmerkingen van de advocaten van Afzal zeiden dat het verslag van Cummings het eerste onderzoek van de politie van Durham leek te hebben beïnvloed. Het bevatte verklaringen van getuigen, waaronder de Edwards, die de conclusies van de politie van Durham over de bewegingen van Cummings in twijfel trokken. Het bevatte ook verklaringen van ten minste drie mensen in Barnard Castle, die twijfels opriepen over de bewering van Cummings dat hij er maar 15 minuten was en niet meer dan 15 meter van zijn auto afdwaalde.

Het dossier beschuldigt Cummings en zijn vrouw, Mary Wakefield, ook van meerdere overtredingen onder de coronavirusregels voor het verlaten van hun primaire huis in Londen en hun tweede huis in Durham zonder, naar eigen zeggen, een redelijk excuus.

Afzal zei: “Het lijkt erop dat de politie van Durham het bewijsmateriaal en de aantijgingen in ons rapport serieus heeft genomen, inclusief de zeer ernstige aantijging dat hij de rechtsgang heeft verdraaid. We blijven bezorgd dat niemand boven de wet staat en dat de politie en aanklagers moeten volgen waar het bewijs hen ook brengt. “

Vorige maand nam Cummings ontslag als chief assistent van Boris Johnson, na een interne vete in Downing Street over zijn invloed.

Er is contact opgenomen met Dominic Cummings voor commentaar.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Bobby Kennedy had gelijk: het bbp is een slechte maatstaf voor de gezondheid van een land

Next maand zal het officieel zijn. De cijfers zullen een eerste schatting geven van hoeveel de Britse economie in 2020 kromp. Afhankelijk...

Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen mogelijk tegen een rode muur aan

De spanningen binnen het kabinet doen zich voor en de kans is groot dat ze een almachtige ruzie gaan veroorzaken over de houding...

Airbnb weigert restituties te betalen voor uitjes die door Covid zijn geannuleerd

BVoor de tweede lockdown in oktober besloten NHS-medewerker Lex Karlin en zijn vrouw Annie zichzelf te trakteren op een kerstvakantie. Ze boekten...

Schokkende Brexit-aanklachten doen ons pijn, zeggen kleine Britse bedrijven

De ministers van de regering omschrijven de post-Brexit-hoofdpijn die Britse exporteurs sinds 1 januari hebben geleden als louter "kinderziektes". Maar Alex Paul,...

Recent Comments