Sunday, January 17, 2021
Home buitenland Coronavirus live nieuws: de VS sterft gemiddeld 1.800 per dag terwijl NSW...

Coronavirus live nieuws: de VS sterft gemiddeld 1.800 per dag terwijl NSW de link met de bemanningen van luchtvaartmaatschappijen onderzoekt


Ghebreyesus verklaarde vrijdag dat positieve resultaten van proeven met coronavirusvaccins betekenen dat de wereld “kan beginnen te dromen over het einde van de pandemie”, maar hij zei dat rijke en machtige landen de armen en gemarginaliseerd “in de stormloop naar vaccins” niet mogen vertrappen.

Hij waarschuwde dat hoewel het virus kan worden gestopt, “de weg die voor ons ligt verraderlijk blijft”. De pandemie heeft de mensheid op “zijn beste en slechtste” laten zien, zei hij, wijzend op “inspirerende daden van mededogen en zelfopoffering, adembenemende prestaties van wetenschap en innovatie, en hartverwarmende demonstraties van solidariteit, maar ook verontrustende tekenen van eigenbelang. schuldverschuiving en verdeeldheid ”.

Verwijzend naar de huidige toename van infecties en sterfgevallen, zei Ghebreyesus zonder landen te noemen dat “waar de wetenschap wordt overstemd door samenzweringstheorieën, waar solidariteit wordt ondermijnd door verdeeldheid, waar opoffering wordt vervangen door eigenbelang, het virus gedijt, het virus zich verspreidt” .

Hij waarschuwde in een virtuele toespraak voor de bijeenkomst op hoog niveau dat een vaccin “de kwetsbaarheden die aan de wortel liggen niet aanpakt”, waaronder armoede, honger, ongelijkheid en klimaatverandering, die volgens hem moeten worden aangepakt zodra de pandemie eindigt.

“We kunnen en moeten niet teruggaan naar dezelfde uitbuitingspatronen van productie en consumptie, dezelfde minachting voor de planeet die al het leven in stand houdt, dezelfde cyclus van paniek en bemoeienis en dezelfde verdeeldheid zaaiende politiek die deze pandemie heeft aangewakkerd,” zei hij. .

Over vaccins, zei Ghebreyesus, “het licht aan het einde van de tunnel wordt gestaag helderder”, maar vaccins “moeten gelijkelijk worden gedeeld als mondiale publieke goederen, niet als particuliere goederen die ongelijkheden vergroten en nog een reden worden waarom sommige mensen achterblijven. . “

Hij zei dat het ACT-Accelerator-programma van de WHO om snel vaccins te ontwikkelen en eerlijk te verspreiden “dreigt te worden niet meer dan een nobel gebaar” zonder grote nieuwe financiering. Hij zei dat er onmiddellijk $ 4,3 miljard nodig is om de basis te leggen voor massale inkoop en levering van vaccins en dat er nog eens $ 23,9 miljard nodig is voor 2021.

De wereld besteedt elk jaar $ 7,5 biljoen aan gezondheid, bijna 10% van het mondiale BBP, zei hij, maar het grootste deel van dat geld wordt in rijke landen besteed aan de behandeling van ziekten in plaats van aan ‘het bevorderen en beschermen van de gezondheid’.

“We hebben een radicale heroverweging nodig over de manier waarop we gezondheid zien en waarderen”, zei hij. “Als de wereld een nieuwe crisis op deze schaal wil vermijden, zijn investeringen in elementaire volksgezondheidsfuncties, met name eerstelijnsgezondheidszorg, essentieel, en alle wegen moeten leiden tot universele gezondheidsdekking met een sterke basis van eerstelijnsgezondheidszorg.”Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Bobby Kennedy had gelijk: het bbp is een slechte maatstaf voor de gezondheid van een land

Next maand zal het officieel zijn. De cijfers zullen een eerste schatting geven van hoeveel de Britse economie in 2020 kromp. Afhankelijk...

Pogingen van Kwarteng om de rechten van arbeiders aan te vallen, lopen mogelijk tegen een rode muur aan

De spanningen binnen het kabinet doen zich voor en de kans is groot dat ze een almachtige ruzie gaan veroorzaken over de houding...

Airbnb weigert restituties te betalen voor uitjes die door Covid zijn geannuleerd

BVoor de tweede lockdown in oktober besloten NHS-medewerker Lex Karlin en zijn vrouw Annie zichzelf te trakteren op een kerstvakantie. Ze boekten...

Schokkende Brexit-aanklachten doen ons pijn, zeggen kleine Britse bedrijven

De ministers van de regering omschrijven de post-Brexit-hoofdpijn die Britse exporteurs sinds 1 januari hebben geleden als louter "kinderziektes". Maar Alex Paul,...

Recent Comments