Sunday, March 7, 2021
Home Technologie SoftBank neemt een belang van $ 690 miljoen in het cloudgebaseerde Zweedse...

SoftBank neemt een belang van $ 690 miljoen in het cloudgebaseerde Zweedse CRM-bedrijf Sinch – TechCrunch


Op de hielen van Facebook die een grote stap in klantenservice zette met de overname van Kustomer voor $ 1 miljardis er weer een grote stap gaande in de wereld van CRM. Sinch, een Zweeds bedrijf dat cloudgebaseerde “omnichannel” spraak-, video- en berichtendiensten levert om ondernemingen te helpen communiceren met klanten, heeft aangekondigd dat SoftBank een belang van $ 690 miljoen in het bedrijf neemt. Sinch zei dat het van plan is de opbrengst van de aandelenverkoop te gebruiken voor eigen fusies en overnames.

“We zien duidelijk hoe ons cloudgebaseerde platform bedrijven helpt mobiele technologie in te zetten om hun klantervaring opnieuw uit te vinden”, aldus Oscar Werner, CEO van Sinch, tegen TechCrunch. “Waar mensen over de hele wereld mobiele messaging hebben omarmd om met vrienden en familie te communiceren, hebben de meeste bedrijven deze kans nog niet aangegrepen. We vestigen Sinch als leider in een wereldwijde groeimarkt die nog steeds erg gefragmenteerd is, en we zijn verheugd dat SoftBank ons ​​nu helpt die visie te realiseren. “

In het bijzonder heeft Sinch 3.187.736 aandelen ter waarde van SEK 3,3 miljard uitgegeven en verkocht, en grote aandeelhouders hebben nog eens 5.200.000 aandelen verkocht – met SoftBank als enige koper.

De verhuizing onderstreept de groeiende kans die mensen in de wereld van CRM – waaronder niet alleen Sinch en Kustomer maar ook Salesforce en vele anderen – hun diensten momenteel zien verdubbelen. Met mensen die op afstand werken en al het andere doen, en met de algemene onrust die we hebben gehad in de wereldeconomie als gevolg van Covid-19, is er een toenemende vraag naar en druk op de digitale kanalen die mensen gebruiken om met organisaties te communiceren wanneer ze vragen of problemen hebben.

De vangst is dat klantrelaties zijn uitgegroeid tot meer dan alleen 1-800-nummers en eindeloos in de wacht staan: het omvat sociale media, e-mail, websites met interactieve chats, chatbots, berichten-apps en ja, die telefoontjes.

Organisaties zoals Sinch en Kustomer – die platforms bouwen om bedrijven te helpen bij het beheren van al die gefragmenteerde opties in wat wordt omschreven als omnichannel-aanbiedingen, hebben geprofiteerd van de vraag en investeren nu en zoeken naar de volgende stap in hun groeistrategieën.

Voor Kustomer is dat in de armen gesprongen van Facebook, dat zelf een kans heeft gezien om een ​​CRM-bedrijf op te bouwen als aanvulling op zijn andere diensten voor bedrijven. Bedenk dat het ook heeft geëxperimenteerd en eraan heeft gewerkt nieuwste Nextdoor-concurrent om lokale bedrijven te promoten; en het heeft een ton aan zakelijke tools naar zijn berichten-apps.

Het zal interessant zijn om te zien wat Salesforce vervolgens doet. Hoewel de overname van Slack het bedrijf een voor de hand liggend kanaal geeft voor communicatie op de werkplek, moet u niet vergeten dat Slack ook een zeer populaire tool is om contact te leggen met mensen buiten uw werknemersnetwerk. Het is de moeite waard om te kijken hoe en of Salesforce ook dat aspect van het bedrijf wil ontwikkelen.

Voor Sinch bestond haar strategie uit het doen van eigen overnames, waaronder het betalen van $ 250 miljoen aan neem een ​​business unit van SAP, Digital Interconect, op, dat 1.500 zakelijke klanten heeft, voornamelijk in de VS, die het gebruiken om “omnichannel” CRM uit te voeren. Nu is het plan om meer te doen, aangezien er nog steeds enorme delen van de markt zijn die hun CRM-aanpak nog moeten upgraden en bijwerken.

Met name Sinch wordt openbaar verhandeld op de Zweedse effectenbeurs en heeft momenteel een marktkapitalisatie van SEK 70 miljard ($ 8,2 miljard tegen de huidige koersen). Het is winstgevend en genereert contanten, dus het is “niet nodig om financiering op te halen voor onze lopende zaken”, vertelde Thomas Heath, Chief Strategy Officer en hoofd Investor Relations van Sinch, aan TechCrunch.

Voor SoftBank betekent de investering een nieuwe stap in het nemen van aanzienlijke belangen in snelgroeiende openbare of semi-openbare technologiebedrijven in Europa.

In oktober zette het $ 215 miljoen in Kahoot, het online onderwijsplatform gericht op zowel studenten als bedrijven, gebouwd rond het concept dat gebruikers zelf ‘leerspellen’ creëren die vervolgens met anderen kunnen worden gedeeld. Kahoot verhandelt een deel van zijn aandelen openbaar op de beurs in Noorwegen en net als Sinch is het plan om een ​​groot deel van het geld te gebruiken voor acquisities.

Niet alle investeringen van SoftBank in opgeschaalde Europese bedrijven zijn uitgekomen. Na ongeveer $ 1 miljard in het Duitse betalingsbedrijf Wirecard te hebben gestoken, bleek het bedrijf een van de grootste schandalen in de geschiedenis van Europese fintech te zijn, die eerder te maken had met boekhoudschandalen eerder dit jaar failliet verklaard.

Sinch, als een winstgevend en stabiel bedrijf met voorspelbare lijnen van terugkerende inkomsten, lijkt voorlopig een veiliger gok. Zelfs met Salesforce, Facebook en anderen die hun spel verbeteren, is er, zoals de CEO van Sinch zegt, genoeg onaangeboorde markt dat goed spelen misschien genoeg is om het goed te doen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments