Sunday, March 7, 2021
Home buitenland Geen bewijs dat hogere werkloosheidsuitkeringen een belemmering vormen voor werkzoekenden, zeggen economen

Geen bewijs dat hogere werkloosheidsuitkeringen een belemmering vormen voor werkzoekenden, zeggen economen


Er is “geen bewijs” dat het coronavirus-supplement werkzoekenden stopte op zoek naar werk en zelfs een “substantiële verhoging” van de werkloosheidsuitkeringen zou geen belemmering zijn om een ​​baan te nemen.

Dat zijn de conclusies van de arbeidsmarkteconoom Jeff Borland voorgelegd aan een senaatsonderzoek naar verlenging van de toeslag tot maart tegen het verlaagde tarief van $ 150 per veertien dagen.

Het bewijs, ondersteund door Peter Whiteford, een academicus op het gebied van sociaal beleid, is in tegenspraak met de bezorgdheid van parlementsleden van de Coalition en anekdotisch bewijs van werkgevers dat werkzoekenden hun werk afwijzen.

Scott Morrison heeft gewaarschuwd dat tijdelijke economische steun moet worden teruggeschroefd om ontmoedigende effecten te voorkomen, reden waarom de regering de toeslag vanaf september van $ 550 per twee weken verlaagde.

Borland vertelde de Senaatscommissie voor gemeenschapszaken dat er “geen bewijs was dat het hogere percentage werkzoekenden in 2020 een merkbaar effect heeft gehad op de prikkels om betaald werk te aanvaarden”.

Borland ontdekte dat, hoewel het percentage mensen dat van werkloosheid naar werk ging, aan het begin van de pandemie bevroor, zodra de economie weer openging in mei “het tempo van die stroom … terugkeerde naar het vorige niveau” in vergelijking met de voorgaande drie jaar.

Evenmin duurde het langer om vacatures te vervullen, wat zou worden verwacht als de werkzoekende zou optreden als een ontmoedigende factor, zei hij.

Borland zei dat, hoewel er “anekdotisch” bewijs was van sommige werkgevers, ze regelmatige moeilijkheden zouden kunnen toeschrijven aan het vervullen van vacatures aan het supplement.

“Er zijn altijd enkele werkgevers die moeite hebben” met het vervullen van vacatures, zei hij, daarbij verwijzend naar gegevens van de werkgelegenheidsafdeling van vóór de pandemie, waaruit bleek dat ongeveer 45% van de werkgevers klaagde over het moeilijk vervullen van vacatures, ondanks gemiddeld 20 sollicitanten voor elke baan.

Whiteford merkte op dat als de werkzoekende terugkeert naar het oude tarief van $ 40 per dag, het 40% van het minimumloon zal zijn, wat een “extreem hoge” prikkel geeft om werk te vinden.

Maar zelfs als de werkzoekende zou worden verhoogd tot het ouderdomspensioen, op 65% van het minimumloon, zouden werknemers nog steeds “veel, veel beter af” zijn bij voltijds werk, zei hij.

In november zei Morrison dat het vangnet van Australië “mogelijk” zou kunnen werken als een belemmering voor werkgelegenheid “zoals we horen van zoveel werkgevers in het hele land die mensen zoeken om een ​​baan te krijgen”.

In juni onthulde Guardian Australia beweringen dat werkzoekenden werk afwezen, gebaseerd op een handvol antwoorden van 2.324 ondervraagde werkgevers.

De senator Rachel Siewert van de Groenen zei dat het “schandalig was dat de regering haar ideologische aanvallen op mensen met inkomensondersteuning heeft voortgezet in het licht van de ergste recessie van een generatie”.

“De bewering dat het hebben van een werkloosheidsuitkering boven de armoedegrens een belemmering is voor mensen die op zoek zijn naar werk, is gewoon het demoniseren van mensen die toegang hebben tot het sociale vangnet en dat is gewoon niet waar,” zei ze.

Ondanks dat de regering erop aandringt dat er geen besluit is genomen over de toekomst van de uitkering voor werkzoekenden, bepaalt de wetsvoorstel verlenging coronavirus-aanvulling dat de aanvulling na 31 maart wordt ingetrokken.

Het wetsvoorstel schrapt de vrijstellingen van Covid-19 voor de wachttijd voor liquide activa en de test voor de activa permanent, wat betekent dat alleenstaanden met $ 5.500 aan liquide middelen en stellen met $ 11.000 tot 13 weken moeten wachten om werkzoekende te krijgen.

Eerder tijdens de hoorzitting drong de Australische Raad van Sociale Diensten, Cassandra Goldie, er bij de Senaat op aan om zich tegen het wetsvoorstel te verzetten op basis van het feit dat het in plaats daarvan zou moeten aandringen op een verhoging van het ouderdomspensioen voor werkzoekenden.

Corey Irlam, de plaatsvervangend algemeen directeur van de Council of the Aging, zei dat een terugkeer naar het oude percentage werkzoekenden oudere Australiërs, die grote moeilijkheden ondervinden om opnieuw aan het werk te gaan boven de leeftijd van 55 jaar, verder in armoede zou drijven.

Paul Zahra, de chief executive van de Australian Retailers Association, zei dat het coronavirus-supplement de “stille bewerker” van de pandemie was geweest, en hielp een verwachte toename van 2,8% in de kersthandel te ondersteunen in vergelijking met 2019.

Aangezien 58% van de betalingen voor werkzoekenden in de detailhandel werd besteed, zei Zahra dat de ARA schatte dat de aanvulling $ 8,5 miljard per jaar waard was voor de sector, waarmee 130.000 banen werden ondersteund.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments