Sunday, March 7, 2021
Home buitenland James Blunt: 'Mijn lichaam is geen tempel geweest. Ik heb het...

James Blunt: ‘Mijn lichaam is geen tempel geweest. Ik heb het door pijnlijke ervaringen gebracht ‘


Ik was een legersnotaap die op legerflarden leefden – in Cyprus, Hong Kong, Duitsland en zo ver weg en exotisch als Yorkshire. Om de twee jaar verhuisden we met de baan van de helikopterpiloot van mijn vader en ik klopte op deuren en vroeg: “Heb je kinderen van dezelfde leeftijd?” Als dat zo is, zou je voor twee jaar een beste vriend zijn; zie ze dan nooit meer terug. Op Cyprus waren mijn beste vrienden Canadezen. In Duitsland was er veel braadworst en patat, maar in Cyprus was het eenvoudige Griekse eten fantastisch – mediterraan, heerlijk en heel gezond.

Mijn overweldigende kindervoedsel herinneringen zijn aan mijn moeder die lever kookte met gebakken uien. Ze was briljant met lever. Als ze andere dingen kon koken, hield ze die in haar mouw.

Ik heb viool geleerd toen ik vier was en mijn grote herinnering eraan is dat ik Hot Cross Buns moest spelen terwijl ik tegen de klok in rond een tafeltje liep met een paar warme kruisbroodjes erop. En ik denk echt dat we misschien betrokken zijn geweest bij een soort satanisch ritueel, te oordelen naar het geluid van de viool en wat we ook moesten doen tijdens het ritueel.

Ik kwam op kostscholen terecht (Elstree en Harrow) maar vloog naar mijn ouders tussen de termijnen door, en daarom ben ik bij het leger gegaan om ze terug te betalen. Ik herinner me nog levendig dat ik als niet-begeleide minderjarige op Lufthansa of British Airways erg opgewonden was door vliegtuigvoedsel. Het is waarschijnlijk de reden waarom ik goed paste in het leven in het leger – het kiezen van rantsoenverpakkingen met menu’s A, B, C of D. Gebakken bonen en worst waren in A en – altijd spannend – corned beef hasj in B. Maar de dozen zijn gewoon weggegooid en dan moet je ruilen met mensen die naast je staan.

Voordat ik in Sandhurst was, Ik begon lucht- en ruimtevaarttechniek te studeren in Bristol, waar ik 38 uur les per week kreeg. Maar toen stapte ik over op sociologie, die er vier had. Het was heel logisch. En goed bier was een pond een pint. Bij de Coronation Tap-pub had je halve pinten cider omdat het zo was zo sterk. Het was een pond voor een triple shot in de plaatselijke studentenclub. Ik sliep in een L-vormige gedeelde kamer, met een spiegel in de hoek, buiten de campus, en at dingen als potjes Chicken Tonight met kip erin.

De Italiaanse soldaten waarmee ik werkte had veel betere rantsoenpakketten, zelfs met shots grappa. Ze zouden fantastische koffie drinken en we stopten naast hen in het gewapende voertuig terwijl ze het zetten en ze boden ons wat aan, maar hadden er niet van gedroomd om de onze te proberen – ze lachten gewoon beleefd.

Als verkenning officier in een eenheid die probeerde de vrede te bewaren in de Balkanoorlog, was het de bedoeling om zoveel mogelijk Kosovaars-Albanese en Servische mensen te ontmoeten om hun woede en angsten te leren kennen. Ik zou thuis worden uitgenodigd en eerst zonder laars zitten en met gekruiste benen thee drinken – best bitter – en dan aten we. Zo vind je troost en vertrouwen in elkaar.

Ik denk dat het nog steeds deel uitmaakt van de training bij Sandhurst dat de eerste dag dat je de eetzaal binnenloopt, de eetzaal, terwijl je gaat zitten om te eten, ze tegen je schreeuwen: “Links rechts, links rechts”, en ga je weg. Op de tweede dag beweeg je wat sneller. Maar op de derde dag schep je het eten gewoon naar beneden. Op een missie in een oorlogsgebied realiseer je je dat je moet eten, slapen, een wapen moet schoonmaken en in het algemeen voor jezelf moet zorgen, gedurende een langere periode, zodat je de routine krijgt van het stelen van momenten waarop je eten.

Een rantsoen is zo een simpele zaak; kook in de zak die je er niet in laat, dus het is te heet, want als een vijand over de heuvel komt, kun je hem niet snel genoeg opeten. Je wilt dat het net warm genoeg is om van te genieten. Als je het moet opwarmen door het onder je arm te leggen, dan is dat wat je doet. Als je het geluk hebt om zelfs maar in een kleine tank te zitten, is er een metalen container, een hitbox, die je kunt aansluiten.

In 1999 heeft de Russen hadden ons geslagen naar de luchthaven Pristina in Kosovo – een plaats van logistiek belang – vooral omdat ze ongehinderd door de Serviërs werden toegelaten. De Amerikaanse generaal Wesley Clark gaf het bevel de Russen aan te vallen, maar ik was niet bereid om Wereldoorlog III te beginnen. We trokken ons terug en omsingelden het vliegveld. Twee dagen later gingen de Russen naar de NAVO-commandant en zeiden dat ze geen voedsel en water hadden meegebracht, en dus zei de commandant: “We zijn bereid om die van ons te delen als je het vliegveld deelt.” Rantsoenen veranderden de deal.

Als reizende muzikant bij vrijwel elke show is er een afterparty (Corona en wodka) en dan, als we naar de tourbus lopen, is mijn gitaartechnicus Brian daar met de Breville en biedt tosti’s met ham en kaas. Een tourbus is comfortabeler dan een tank, maar er is een grote overeenkomst op tournee in de manier waarop ik een ander team van experts heb en mij ondersteunt.

Ik heb altijd aan Beiroet gedacht mijn favoriete plek om te spelen, hoewel we er de vorige keer niet zijn geweest vanwege beveiligingsproblemen. Libanon is zo’n ongelooflijk levendige, gastvrije mengelmoes van speciale mensen, moslims, christenen en joden, die zich echt bewust zijn van hun eigen sterfelijkheid en daarom elke dag heel levendig en dankbaar zijn, met heerlijk eten. Libanees eten is de neef van Grieks eten, zo zie ik het.

Het hebben van een pub is, denk ik, een goede, gezonde zaak te doen tijdens de driejarige cyclus van het schrijven, opnemen, uitbrengen, promoten en toeren van albums. Ik ben eigenaar van de Fox & Pheasant in Londen. Vroeger was het mijn lokale, om de hoek van een huis waar ik kleren bewaarde en waar ik doorheen kwam. Het was vies, onbemind en we noemden het de Fox & Onaangenaam, maar op een avond zat ik naast een makelaar die zei dat het in zijn boeken stond. Haar mijn lokaal, ik ben een kleine popster en iemands hele taak is zeker om zijn lokale te behouden. Dus ik merkte dat ik hout koos, wreef en verniste, en ervoor zorgde dat de toiletten echt slim werden. Ik kreeg de blik van Soho House in Berlijn, waar een man de wc binnenliep en me foto’s van het urinoir zag maken en riep: “Jij bent James Blunt!” Ik kan me voorstellen dat hij op dit moment aan iemand zou kunnen vertellen: “Ik heb James Blunt ontmoet en hij is een urinoirfetisjist.”

Ik heb, met Lawrence Dallaglio [the former rugby player] en Carl Fogarty [the former motorcycle racer], een restaurant op de top van de meest bereden skilift in Verbier, Zwitserland. Mijn pizza-topping verkoopt zowel Dallaglio’s, die als een Amerikaanse hotdog is, en Fogarty’s, die, als je het mij vraagt, meer op een salade lijkt.

Ik ging met de stoeltjeslift naar boven eens, met mijn bril op, met een jongen en een meisje naast me. Hij zei: “Dit is de skilift van James Blunt”, en ze zei: “En volgend jaar installeert hij blijkbaar een geluidssysteem om alleen zijn muziek af te spelen – dus dat houdt de wachtrijen laag.” Dus ik trok mijn bril af en zei: “Hé maat, dat is mijn verdomde grap.”

Mijn vrouw eet glutenvrij. Dat is een enorme bonus, omdat ze mijn bier niet kan drinken of mijn pizza niet kan eten.

Mijn lichaam is geen tempel geweest. Ik heb het een aantal pijnlijke ervaringen meegemaakt. Maar ik heb geluk dat mijn vrouw de beste kok is die ik nu ken – natuurlijk – en dat ik dat niet meer doe nodig hebben om altijd meerdere keren per week van huis te gaan om te eten bij mijn favoriete local op Ibiza, of vertrouw op Domino’s op snelkiezen.

Mijn favoriete dingen

Voedsel
Junk food. Ik nam ooit een retourvlucht van LA naar Albuquerque, gewoon om de pittige vleugels te proeven op een plek langs de snelweg genaamd Chicken Basket.

Drinken
Goede oude gewone Coca-Cola. Ik ben een purist. Het staat niet voor niets bekend als “de zwarte dokter”. Het lost zoveel problemen op, zit vol met mineralen en houdt je wakker. Ik ben nog steeds op zoek naar een vintage Coca Cola-koelkast, wat een geweldig pakket is.

Gerecht om te maken
Een kom ontbijtgranen. Of ik heb gebakken bonen in de kast en kan het op wat toast serveren. Of flits het op met een tomaat, of schenk suikermaïs uit. Anders kan ik een broodje tonijn maken. Of roerei – dat is behoorlijk avontuurlijk.

Hoe een complete en volslagen bot te zijn: dagboek van een onwillige sociale mediasensatie (Little Brown £ 12,99) is nu verkrijgbaarSource link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Vier nieuwe hackgroepen hebben zich aangesloten bij een aanhoudend offensief tegen de e-mailservers van Microsoft

Een aan de Chinese overheid gekoppelde hackcampagne die deze week door Microsoft werd onthuld, is snel toegenomen. Minstens vier andere verschillende...

Recent Comments