Sunday, March 7, 2021
Home buitenland Ik heb het geluk gehad mijn jeugdhelden te ontmoeten. Het is...

Ik heb het geluk gehad mijn jeugdhelden te ontmoeten. Het is (meestal) een sensatie geweest | Hadley Freeman


Nooit je helden ontmoeten is het cliché, zoals iedereen weet. Behalve ik, blijkbaar, want ik heb mijn hele carrière het tegenovergestelde gedaan. In feite kwam het doordat ik erop stond mensen te ontmoeten die ik bewonder dat ik überhaupt een baan heb. Het was 1999 en ik was helemaal niet aan het feesten, in tegenstelling tot wat Prince had beloofd. In plaats daarvan deed ik interviews voor mijn studentenkrant, want dat klonk als een goede manier om mensen te ontmoeten die ik altijd al had willen ontmoeten. Deze gelukkige mensen waren onder meer Ian Hislop, omdat ik Have I Got News For You leuk vond, en wijlen Richard Whiteley, omdat ik Countdown leuk vond.

Mijn moeder zag een schrijfwedstrijd voor jonge vrouwen in de Sunday Telegraph, en dus ging ik naar mijn Hislop- en Whiteley-interviews. (Dit is precies hoe Bob Woodward en Carl Bernstein ook in de journalistiek zijn begonnen.) Voor de eerste en laatste keer in mijn leven heb ik een echte wedstrijd gewonnen. Op basis hiervan kreeg ik een baan aangeboden bij The Guardian, waar mijn eerste interviews waren met Simon Amstell en Miquita Oliver, omdat ik hun tv-show Popworld leuk vond, en Adam Buxton en Joe Cornish, want – kun je raden? – Ik vond The Adam And Joe Show leuk. Ik zou graag willen voorstellen dat ik aan mijn carrière begon met een groots plan. Maar echt, ik wilde gewoon mensen ontmoeten die ik graag kijk.

Op de een of andere manier heb ik deze fandom-as-a-career piepende ademhaling de afgelopen 20 jaar volgehouden. Dus in Weekend magazine op 21 november interview ik Michael J Fox, iemand die ik al wilde ontmoeten sinds ik zeven was. Dit is de tweede keer dat Fox en ik elkaar ontmoeten, en hij is officieel mijn favoriete geïnterviewde aller tijden. Net als ouders mogen professionele journalisten geen favorieten spelen, maar ik denk dat we elke schijn van professionaliteit hebben overboord gegooid toen ik toegaf dat ik mijn baan in een wedstrijd had gewonnen. Erger nog, ik zei tegen Fox dat hij mijn favoriet is. (Heeft Woodward Deep Throat verteld dat hij zijn favoriete bron was?) Nou, ik ben bovenal een liefhebber.

Dit is niet onopgemerkt gebleven. “Welke legende uit de jaren 80 interview je nu?” Ik word af en toe gevraagd door lezers, die mijn ongerechtvaardigde obsessie met de popcultuur van mijn jeugd hebben opgemerkt. Fox, Matthew Broderick, Emilio Estevez, Charlie Sheen, Jennifer Grey, Ally Sheedy, Rick Moranis, Ralph Macchio – ik heb ze allemaal gehad, en eerlijk gezegd is het ontmoeten van mijn jeugdhelden nog steeds de grootste sensatie die ik heb ontdekt dat het legaal is . Maar het is helaas niet altijd gemakkelijk voor hen: wat je helden vaak heldhaftig voor je maakt, is iets wat ze lang geleden hebben gedaan, terwijl ze wanhopig zijn om te praten over hun – o gevreesde woorden! – “nieuw project”. De arme Andrew McCarthy wilde het hebben over zijn reisboek, een onderwerp waar ik ongeveer vijf minuten aan besteedde – de overige 55 vroegen naar St Elmo’s Fire, Pretty In Pink en Weekend At Bernie’s. De arme kerel trok een grimas toen ik de woorden “brat pack” zei, en dit is waar fan zijn botst met journalist zijn: als fan wil je behagen; als journalist heb je de verhalen nodig. Nou, mijn hart is vol fandom, maar mijn hoofd weet dat mijn baan belangrijker is dan de vluchtige goedkeuring van een beroemdheid.

Afgezien van de knorrige ex-brat-packers, heb ik gemerkt dat de meeste mensen reageren op enthousiasme, en vaak krijg je verhalen als je je fannish-kant laat zien. Nicolas Cage deed mee toen ik een scène uit Moonstruck speelde (zoals ik al zei, geen professionaliteit). En toen ik Rob Reiner vertelde hoeveel ik van zijn Cary Grant-impressie in Sleepless In Seattle hou, vertelde hij me Grant-verhalen uit zijn jeugd.

Misschien heb ik een geweldige smaak, maar ik ben zelden teleurgesteld door mijn helden (behalve een bepaalde eens zo geliefde Hollywood-acteur die me één blik wierp en hartverscheurend wegliep, verontwaardigd dat hij werd geïnterviewd door “het werkervaringsmeisje” ). Een veel voorkomend probleem was de incidentele aanval van starstruck-heid. Het kostte me een moment om daar voorbij te komen met Judy Blume, Oprah Winfrey, Jon Stewart, Anne Tyler, Chris Rock en Keanu Reeves, die er allemaal zo aardig in waren dat ik uiteindelijk over mezelf heen kwam (of niet, in arme Reeves ‘ geval). Toegegeven, gutsen is nooit waardig, niet in het bijzijn van je geïnterviewde of in het schrijven zelf. Maar mijn favoriete journalisten brengen hun enthousiasme over met voldoende afstandelijkheid om niet-ingewijden aan te trekken, en vervolgens met genoeg liefde om te overtuigen. Als ik tenminste sommigen van jullie ertoe kan brengen net zo diep te voelen als ik over Teen Wolf, dan heb ik mijn werk gedaan.

Ik maakte me altijd zorgen dat het ontmoeten van mijn helden mijn fandom zou doden, maar het is het tegendeel bewezen. Door ze te ontmoeten, krijg ik meer plezier in hun werk. Sinds ik Fox heb geïnterviewd, heb ik Back To The Future twee keer gekeken, en elke keer groeit mijn liefde ervoor.

Door ze te ontmoeten, verbetert ook mijn werk. Het was Fox die me in 2013 leerde interviewer te worden. Hij was mijn eerste verliefdheid en is dat ook nog beter in persoon dan hij op het scherm was. Onze eerste ontmoeting voelde zo bijzonder dat ik eindelijk mijn baan begreep, 13 jaar nadat ik begon: het was niet alleen om mensen te ontmoeten en verhalen te krijgen, het was om anderen over te brengen hoe het voelde om ze te ontmoeten. Marty McFly heeft me laten zien hoe ik moet werken, net zoals hij George ooit liet zien hoe hij tegen Biff moest opkomen. Dat is het ding over helden: ze hebben een manier om langs te komen en je te helpen, net wanneer je het het minst verwacht.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

De elektrische sportmodellen van Aston Martin worden gemaakt in de fabriek van Gaydon

De fabrikant van luxe auto's zegt dat zijn sportwagens op batterijen in Warwickshire zullen worden gemaakt. Source link

Acteur Laurence Fox kondigt verkiezingsbod voor de burgemeester van Londen aan

De acteur zegt dat als hij wordt gekozen, hij de lockdown meer dan een maand eerder zal beëindigen dan is aangekondigd. Source link

10 beste strandhotels aan zee in Groot-Brittannië

Cary Arms & Spa, Torquay, DevonDuik bij Babbacombe op het South West Coast Path en je bereikt een kleine inham omgeven door rode...

Kings of Leon over Mick Jagger, haar op slot doen en liedjes schrijven op servetten

De rockband bespreekt Mick Jagger, lockdown-kapsels en hoe hun teksten op barmatten beginnen. Source link

Recent Comments