Friday, February 26, 2021
Home Technologie Uber heeft zijn hoogste afsluiting sinds IPO - TechCrunch

Uber heeft zijn hoogste afsluiting sinds IPO – TechCrunch


Uber aandelen stegen 7,38% om te sluiten op $ 48,18 na nieuws dat een kandidaat-vaccin is 90% effectief om COVID-19 te voorkomen, en zou binnen een paar maanden op de markt kunnen komen.

De aankondiging door medicijnfabrikanten Pfizer en BioNTech wekte wijdverbreid optimisme op en hielp bij het vergroten van aandelen in sectoren die zijn verzwakt door de COVID-19-pandemie, inclusief diensten zoals ride-hailing.

Uber’s aandeelpop is opmerkelijk na deze eendaagse vaccinatie-nieuwsboost. Dit is de hoogste slotkoers voor Uber sinds zijn debuut op de openbare markt in mei 2019. Dit is ook de eerste keer sinds juni 2019 dat aandelen boven de IPO-prijs van $ 45 sloten.

De aandelen van Uber zijn de afgelopen week gestegen als reactie op de passage van Proposition 22, een stemmingsmaatregel in Californië die bedrijven in staat stelt gig-werknemers te blijven classificeren als onafhankelijke contractanten. Uber, Lyft en andere bedrijven die afhankelijk zijn van gig-werknemers, zouden een dure herstructurering hebben ondergaan als de kiezers Prop 22 hadden afgewezen.

Slechts enkele dagen later, Uber rapporteerde de resultaten over het derde kwartaal, resultaten die de uiteenlopende maar onderling verweven verhalen van de twee kernbedrijfssegmenten onthulden. Uber’s bedrijf voor het bezorgen van ritten kromp, maar verdiende geld, terwijl het bezorgen van eten groeide terwijl het geld bleef verliezen.

Uber voldeed niet aan de omzetverwachtingen van beleggers in het derde kwartaal, wat een tijdelijke neerwaartse druk op de aandelen uitoefende. Die daling bleek van korte duur te zijn, aangezien investeerders meer gewicht hechtten aan de impact van de Prop 22-passage en het huidige nieuws over kandidaat-vaccins.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments