Friday, February 26, 2021
Home Technologie Republikeinen hebben miljoenen uitgegeven aan stemadvertenties op Facebook op het laatste moment

Republikeinen hebben miljoenen uitgegeven aan stemadvertenties op Facebook op het laatste moment


Op 26 oktober om middernacht accepteerde Facebook alle nieuwe advertenties over “sociale kwesties, verkiezingen of politiek in de VS”. De bedoeling was om te voorkomen dat Facebook overspoeld zou worden door een stroom van last-minute advertenties die feitencontrole zouden vereisen, en om het vermogen van politieke groepen om verwarring of geweld te zaaien te beperken. Adverteerders werden echter niet geblokkeerd voor het weergeven van oude advertenties: volgens de regels van Facebook konden ze doorgaan met het weergeven van reeds goedgekeurde politieke advertenties tot het einde van de verkiezingsdag, waarna ze allemaal werden verwijderd.

We weten al dat de opkomst historisch hoog was bij zowel de democraten als de republikeinse kiezers. Hoewel het erop lijkt dat Joe Biden het hoogste aantal stemmen zal krijgen voor elke presidentskandidaat in de geschiedenis, ligt Donald Trump op schema om het op een na hoogste aantal te krijgen. Republikeins concurrentievermogen tussen zulke hoge opkomstcijfers was voor velen een verrassing, en niet altijd weerspiegeld in peilingen genomen vóór de stemming zelf. Er zijn een aantal mogelijke verklaringen, maar een groot verschil was een enorme lastminute-investering in advertenties die de opkomst van Republikeinen aanmoedigden.

Wat de gegevens zeggen

De grootste uitgever op de verkiezingsdag was “Registreer om te stemmen over Republikeins”, een pagina die is geregistreerd onder het Republikeinse Nationale Comité. Alleen al op 3 november werd $ 1,3 miljoen uitgegeven aan advertenties. In feite, terwijl het ongeveer $ 5,3 miljoen aan Facebook-advertenties besteedde gedurende de hele campagne sinds de pagina werd gemaakt op 24 juli, kwam ongeveer $ 3,3 miljoen daarvan binnen in de zeven dagen vóór de pauze.

De strategie

Een van de “get out the vote” -advertenties waarin de Register to Vote Republican-pagina investeerde en zich op 3 november opnieuw richtte op swing states.

‘Get out the vote’-advertenties zijn typerend tegen het einde van de verkiezingen, maar de laatste minuut om Republikeinen te registreren domineerde de politieke advertenties op Facebook in de laatste paar dagen van de campagne. De advertenties gemaakt door “Registreer om Republikein te stemmen” bevatten standaardboodschappen van mobilisatie en werden over het algemeen geactiveerd op Facebook op 25-26 oktober, net voor de deadline voor nieuwe advertenties. Toen die advertenties eenmaal waren goedgekeurd en in het systeem van Facebook, bleef het geld in campagnes pompen, en de advertenties werden door een constante reeks tweaks en wijzigingen omgeleid naar een paar slagveldstaten.

Volgens Facebook’s advertentiebibliotheek, waren er meer dan 50 aanpassingen aan advertenties in de week voorafgaand aan de verkiezingsdag, met de meeste wijzigingen op 2 en 3 november. Het is moeilijk om precies te achterhalen hoeveel geld en hoeveel vertoningen naar elke staat zijn gestuurd, maar het is duidelijk dat de last-minute advertenties gericht op het verhogen van de opkomst waren sterk geconcentreerd in Florida, Georgia, North Carolina, Arizona, Wisconsin, Pennsylvania en Michigan.

Dit is een grote verandering ten opzichte van eerdere Republikeinse inspanningen om de opkomst te versterken door middel van digitale advertenties. In 2016 is het feest iets minder dan $ 3 miljoen uitgegeven aan digitale advertenties opkomst vergeleken met een totaal van $ 60 miljoen in 2020. Volgens gegevens van de Ad Observatory, een monitoringproject van de New York University, heeft Donald Trump sinds 12 oktober Joe Biden overtroffen op Facebook-advertenties waarin ‘stemmen’ of ‘stemmen’ met meer dan een miljoen dollar.

De Biden-campagne besteedde meer geld aan Facebook-advertenties die bedoeld waren om tijdens de campagne in totaal kiezers te bereiken, hoewel ze hun uitgaven eerder in de cyclus concentreerden. Zij ook zwaar geïnvesteerd in Facebook-advertenties tijdens de laatste week van de verkiezingen – meer uitgeven dan de Trump-campagne in die periode in het algemeen. Maar de meeste aanpassingen die in de week voor 3 november werden doorgevoerd, waren gericht op overtuigende advertenties in slagveldstaten – zoals berichten over economische kwesties – en niet op advertenties om de opkomst te vergroten. Democraten hadden zich vanwege de pandemie geconcentreerd op stemmen via mail-in en vroeg stemmen, en hadden tegen het einde mogelijk minder geïnvesteerd in opkomstadvertenties vanwege de langere landingsbaan en de wetenschap dat kiezers al vóór de verkiezingsdag hadden gestemd.

Wat het betekent

Het verbod van Facebook op nieuwe advertenties lijkt voor onbepaalde tijd door te gaan. Politieke advertenties worden op het moment van schrijven nog steeds niet weergegeven op het platform en het is onduidelijk hoelang het beleid van kracht zal blijven.

De gegevens over advertenties tot aan de verkiezingsdag zijn verre van definitief en het is moeilijk om directe conclusies te trekken uit wat we weten. De effectiviteit van Facebook-advertenties is vaak in twijfel getrokken, met veel claims dat hun invloed te veel werd verkocht.

Maar wat duidelijk is, is dat de historische opkomst de Republikeinse en Democratische prestaties bij de verkiezingen van 2020 versterkte, en dat mail-in en vroege stemming zwaar scheef richting de Democraat gingen, terwijl het stemmen op dezelfde dag in het voordeel van Republikeinen was. De druk om de stemming uit te brengen, kan ook van invloed zijn geweest op de resultaten buiten het presidentschap, waaronder de down-ballotraces voor het Huis van Afgevaardigden – die zag de Democraten een aantal zetels verliezen– en de Senaat, waar de Republikeinen en Democraten momenteel in een gelijkspel zitten met de uitkomst van verschillende races die nog moeten komen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments