Friday, February 26, 2021
Home Technologie NASA werkt samen met SpaceX, Rocket Lab, Blue Origin en anderen voor...

NASA werkt samen met SpaceX, Rocket Lab, Blue Origin en anderen voor testvluchten en onderzoek – TechCrunch


NASA heeft aangekondigd 20 nieuwe partnerschappen met commerciële ruimte-outfits, waaronder samenwerkingen met SpaceX, Blue Origin en Rocket Lab. Hoewel er geen geld van eigenaar zal wisselen, zal NASA miljoenen aan personeel en andere ondersteuning besteden aan deze testlanceringen en het ontwikkelen van technologieën.

De partnerschappen zijn de selecties van NASA voor de aankondiging van samenwerkingsmogelijkheden voor 2020. Deze overeenkomsten zijn in tegenstelling tot de SBIR of NIAC programma’s in die NASA sturen niet alleen wat geld uit en zeggen “laat ons weten hoe het met je gaat over een half jaar of zo.”

In plaats daarvan biedt het ruimteagentschap open toegang tot zijn faciliteiten en experts, waarvan sommige de meest geavanceerde ter wereld zijn. Het is een echt publiek-privaat partnerschap, daarom is het nog steeds een competitief proces om een ​​project goedgekeurd te krijgen – en de lijst van 17 bedrijven bevat verschillende grote.

SpaceX zal samenwerken met Langley om thermische metingen uit te voeren van zijn Starship-draagraket en ruimtevaartuig tijdens terugkeeroperaties boven de Stille Oceaan.

Rocket Lab zal op dezelfde manier samenwerken met Langley, Ames en Armstrong om een ​​analyse uit te voeren van zijn Electron-lanceervoertuig terwijl het de hardware migreert naar herbruikbaarheid. Het bedrijf is onlangs naar een hoger niveau getild probeer een volledig boosterherstel over een week, maar het is onduidelijk of dit een operatie is waar NASA bij betrokken zal zijn.

Blue Origin heeft ondertussen twee aparte samenwerkingsverbanden. Een daarvan is een andere multi-center inspanning waarbij het bedrijf zal helpen bij de ontwikkeling van een “ruimterobotbesturingssysteem”. Dit klinkt groots, maar is waarschijnlijk meer een integratie-inspanning, waarbij meerdere open source en door NASA ontwikkelde frameworks worden samengebracht om samen te werken, de kosten te verlagen en de interoperabiliteit te verbeteren.

De andere heeft betrekking op het gebruik van 3D-printen om motorontwerpen te verbeteren; misschien hebben ze er spijt van dat ze Tim Ellis hebben laten wegrennen en Relativity Space hebben gestart – hij sneed zijn tanden bij het doen van precies dit soort werk bij Blue Origin en nu lijkt het erop dat het bedrijf een inhaalslag zal moeten maken.

De rest van de partnerschappen, van kunstmatige maanregoliet tot radiofrequentie-voortstuwing, kan worden gelezen op deze NASA-post.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments