Friday, February 26, 2021
Home Technologie Indiase logistieke startup Xpressbees haalt $ 110 miljoen op - TechCrunch

Indiase logistieke startup Xpressbees haalt $ 110 miljoen op – TechCrunch


Xpressbees, een Indiaas logistiek bedrijf dat samenwerkt met verschillende e-commercebedrijven in het land, zei maandag dat het $ 110 miljoen heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde terwijl online winkelen op de op een na grootste internetmarkt groeit.

De Series E-financieringsronde van de startup met hoofdkantoor in Pune werd geleid door private equity-bedrijven Investcorp, Norwest Venture Partners en Gaja Capital, zei de vijfjarige startup. Xpressbees, dat zijn Series D-ronde drie jaar geleden afsloot, heeft tot nu toe $ 175,8 miljoen opgehaald, volgens onderzoeksbureau Tracxn. De nieuwe ronde waardeerde de startup op meer dan $ 350 miljoen.

Xpressbees helpt meer dan 1.000 klanten – inclusief Paytm, gigant op het gebied van financiële en e-commercediensten, social commerce startup Meesho, brillenverkoper Lenskart, telefoonfabrikant Xiaomi, online apotheek NetMeds en online marktplaats Snapdeal – leveren hun producten in het hele land. Het is aanwezig in meer dan 2.000 steden en dorpen en verwerkt meer dan 2,5 miljoen bestellingen per dag – een stijging van ongeveer 600.000 dagelijkse bestellingen vorig jaar.

“We zijn echt onder de indruk van hun sterke klantgerichtheid en kapitaalefficiëntie, wat heeft geresulteerd in uitzonderlijke feedback van topspelers in de e-commercesector!” zei Niren Shah, algemeen directeur en hoofd van Norwest Venture Partners in India, in een verklaring.

Xpressbees begon zijn reis binnen Firstcry, een e-commerce voor babyproducten, in 2012. Maar in 2015 werd het een onafhankelijk bedrijf met Amitava Saha, medeoprichter en chief operating officer van FirstCry, en verliet FirstCry om chief executive te worden van Xpressbees. Supam Maheshwari, die Firstcry medeoprichtte en de CEO bedient, is de andere mede-oprichter van Xpressbees.

De startup zei dat het van plan is om het nieuwe kapitaal in te zetten om zijn hubs en sorteercentra verder te automatiseren en om zijn leveringsvoetafdruk uit te breiden naar het hele land. “Ik ben verheugd om de impact te zien die we maken in het logistieke ecosysteem in het land”, zei Saha in een verklaring

Op het spel staat de groeiende logistieke industrie van India, die door de sjah van NVP geschat werd op een waarde van $ 200 miljard. “We blijven geloven dat door new age technologie geleide logistieke spelers zoals Xpressbees een cruciale rol zullen blijven spelen in zowel de groei van de e-commercesector in India”, voegde hij eraan toe.

De e-commerceverkopen, die goed zijn voor minder dan 5% van alle detailhandelsverkopen in India, schoten omhoog tijdens de pandemie nadat New Delhi een landelijke lockdown van twee maanden had afgedwongen. Tijdens hun festivalverkopen vorige maand, Amazon Flipkart, eigendom van India en Walmart, rapporteerde een recordstijging van hun verkopen. De bedrijven hebben meer dan 150.000 seizoensbanen gecreëerd om aan de groeiende vraag naar bestellingen te voldoen. Xpressbees werkt met meer dan 30.000 bezorgers.

Xpressbees concurreert met een handvol gevestigde bedrijven en startups, waaronder SoftBank-backed Levering, die vorig jaar een eenhoorn werd, en Ecom Express, dat aanwezig is in ongeveer 2.400 Indiase steden en dorpen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments