Friday, February 26, 2021
Home Technologie Fondsenwerving bij het opstarten is de meest tastbare genderkloof. Hoe kunnen...

Fondsenwerving bij het opstarten is de meest tastbare genderkloof. Hoe kunnen we het overwinnen? – TechCrunch


Jaar in, jaar uit blijft de genderkloof bij durfkapitaalinvesteringen een probleem waarmee vrouwelijke oprichters worden geconfronteerd. Hoewel de genderkloof op andere gebieden (zoals het aantal vrouwen dat in de techsector in het algemeen komt) op de goede weg is, lijkt deze ongelijkheid in financiering te stagneren. Er is geweest weinig beweging in het bedrag van VC-dollars die sinds 2012 naar door vrouwen opgerichte bedrijven gaan.

Bij fintech is het probleem vooral prominent: door vrouwen opgerichte fintechs hebben een magere opgewekt 1% van de totale fintech-investeringen in de afgelopen 10 jaar. Dat hoeft niet te verbazen, aangezien fintech twee sectoren combineert die traditioneel door mannen worden gedomineerd: financiën en technologie. Dit betekent echter geenszins dat vrouwen geen ongelooflijk werk in het veld doen en het is alleen maar goed dat vrouwelijke oprichters een eerlijk deel van de VC-investering ontvangen.

Op korte termijn kunnen vrouwelijke oprichters actie ondernemen om hun kansen bij VC-succes in het huidige investeringsklimaat te vergroten, inclusief het benutten van hun gemeenschap en ondersteuningsnetwerk en het opbouwen van het nodige zelfvertrouwen om te gedijen. Op de lange termijn is er een fundamentele verandering nodig om het speelveld voor vrouwelijke ondernemers gelijk te trekken. VC-fondsen moeten kijken naar manieren waarop ze meer vrouwelijke besluitvormers kunnen aantrekken, helemaal tot aan de top.

Laten we eens kijken naar de toestand van gendervooroordelen bij risicokapitaalinvesteringen zoals het er nu uitziet, en wat oprichters, belanghebbenden en fondsen zelf kunnen doen om de kloof te dichten.

Risicokapitaal is verre van een gelijk speelveld

In 2019 minder dan 3% van alle risicokapitaalinvesteringen gingen alleen naar door vrouwen geleide bedrijven een vijfde van de Amerikaanse VC ging naar startups met ten minste één vrouw in het oprichtersteam. De gemiddelde dealgrootte voor door vrouwen opgerichte of door vrouwen medeopgerichte bedrijven is minder dan de helft die van alleen door mannen opgerichte startups. Dit is vooral zorgwekkend als je bedenkt dat vrouwen een veel groter deel van de oprichtersgemeenschap uitmaken dan verhoudingsgewijs investeringen ontvangen (ongeveer 28% van de oprichters zijn vrouwen). Voeg daar de kruising van ras en etniciteit aan toe, en de cijfers worden somberder: zwarte oprichters ontvingen 0,6% van de opgehaalde financiering sinds 2009, terwijl de vrouwelijke oprichters van Latinx alleen zagen 0,4% van de totale investeringsdollars.

De statistieken schetsen een grimmig beeld, maar het is een verschil waarmee ik ook op persoonlijk niveau te maken heb gehad. Ik heb te maken gehad met VC-investeerders die mijn mede-oprichter – voor mij – vragen waarom ik sprak in plaats van hem. Bij een andere gelegenheid vroeg een potentiële investeerder aan mijn mede-oprichter met wie hij zaken ging doen, omdat “hij moest weten met wie hij naar de bar zou gaan als de dag voorbij was.”

Dit toont een duidelijke verwachting aan van de kant van VC-investeerders om een ​​mannelijke tegenhanger te hebben binnen het oprichtende team van hun portefeuillebedrijven, en dat ze vaak – onbewust of bewust – de inbreng van mannen waarderen boven die van de vrouwen in het leiderschapsteam.

Dus, als je een vrouwelijke oprichtster bent die te maken heeft met het vooruitzicht om bij VC’s te pitchen, welke stappen kun je dan nemen om jezelf voor te bereiden op succes?

Krijg geld als vrouw

Vrouwelijke oprichters die een durfkapitaalinvestering willen ontvangen, kunnen een aantal stappen ondernemen om hun kansen in deze schijnbaar vijandige omgeving te vergroten. Mijn eerste advies is om gebruik te maken van je eigen gemeenschap en ondersteuningsnetwerk, vooral van mentoren en rolmodellen die je hebt, om je voor te stellen aan potentiële investeerders. Contacten die uw bedrijf kennen en vertrouwen, zijn misschien bereid om te helpen – het is veel waarschijnlijker dat elke potentiële VC u aandacht zal schenken als u als een persoonlijke aanbeveling komt.

Als je het gevoel hebt dat je een sterk ondersteunend netwerk mist, kun je vrouwelijke oprichters en startups zoeken en beginnen met het opbouwen van je gemeenschap. Bijvoorbeeld, The Next Women is een wereldwijd netwerk van vrouwelijke leiders van vooruitstrevende bedrijven Oprichters van Women Tech is een grassroots organisatie met een missie om vrouwen in technologie te verbinden en te ondersteunen.

Vertrouwen is de sleutel als het gaat om fondsenwerving. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw verkoop-, pitch- en onderhandelingsvaardigheden kloppen. Als je het gevoel hebt dat je wat extra training op dit gebied nodig hebt, ga dan op zoek naar workshops of mentorschapsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat je deze vaardigheden onder de knie hebt voordat je geld pakt.

Als je praat met mannelijke topmanagers en leidinggevenden, kunnen er momenten zijn waarop je het gevoel hebt dat ze anders op je reageren vanwege je geslacht. Op deze momenten is het kanaliseren van je zelfvertrouwen en innerlijke kracht van vitaal belang: de enige manier waarop ze je als een veelbelovende, geloofwaardige grondlegger gaan zien, is als je gelooft dat jij er ook een bent.

Aan het eind van de dag moeten vrouwelijke oprichters ook beseffen dat we de eerste generatie van ons geslacht zijn die het VC-spel speelt – en daar is iets spannends aan, hoe uitdagend het ook mag zijn. Zelfs als we geconfronteerd worden met onbewuste vooringenomenheid, is het essentieel om te onthouden dat het proces een leercurve is, en degenen die na ons komen, zullen niet slagen als we de taak gewoon overdragen aan onze mannelijke mede-oprichter (s).

Meer vrouwen in VC betekent meer financiering voor vrouwelijke oprichters

Hoewel er acties zijn die vrouwen op individueel niveau kunnen ondernemen, kunnen barrières niet worden overwonnen zonder verandering binnen de VC-firma’s zelf. Een van de grootste redenen waarom vrouwen minder risicokapitaalinvesteringen ontvangen dan mannen, is dat zo weinig van hen besluitvormers zijn in risicokapitaalfondsen.

EEN studie door Harvard Business Review concludeerde dat investeerders vaak investeringsbeslissingen nemen op basis van geslacht en vrouwelijke oprichters andere vragen stellen dan hun mannelijke tegenhangers. Er zijn talloze verhalen van de vrouwen die niet serieus worden genomen door mannelijke investeerders en vervolgens niet worden gezien als een waardevolle investeringsmogelijkheid. Als gevolg van deze ongelijkheid in VC-leiderschapsteams, op vrouwen gerichte fondsen zijn in opkomst als een manier om de genderkloof in financiering te overbruggen. Het is ook vermeldenswaard dat vrouwelijke VC’s niet alleen meer geneigd zijn om te investeren in door vrouwen opgerichte bedrijven, maar ook die opgericht door zwarte ondernemers. Naast het omarmen van vrouwen en op minderheden gerichte investeerders, zou de VC-gemeenschap als geheel ervoor moeten zorgen dat ze meer vrouwelijke leiders op topposities binnenhalen.

Gendergelijkheid in VC is zakelijk gezien logischer

Vanaf de eerste dag heeft het Prometeo-team gezamenlijke inspanningen geleverd om zowel mannen als vrouwen in de rol van beslisser te krijgen. Het hebben van vrouwen in het oprichtende team en in leidinggevende posities is niet alleen cruciaal geweest om niet alleen de onbewuste vooroordelen die kunnen optreden te bestrijden, maar ook om een ​​meer dynamische werkomgeving te creëren, waar diversiteit aan denkwijzen leidt tot betere zakelijke beslissingen.

Het streven naar gendergelijkheid, zowel binnen de muren van risicokapitaalfondsen als in de oprichtersgemeenschap, is ook beter voor de bedrijfsresultaten. In feite is een studie door Boston Consulting Group ontdekte dat door vrouwen opgerichte startups 78% genereren voor elke geïnvesteerde dollar, vergeleken met 31% van door mannen opgerichte bedrijven.

Hier in Latijns-Amerika, vrouwelijke oprichters ontvangen een groter deel van de risicokapitaalinvesteringen dan waar ook ter wereld, dus dat is geen verrassing vrouwen leiden de fintech-revolutie in de regio. Het hebben van meer vrouwen in leidinggevende posities is uiteindelijk een betere gok voor het bedrijfsleven.

Het dichten van de genderkloof in risicokapitaalfinanciering is geen eenvoudige taak, maar het is er een die moet worden ondernomen. Met de hulp van interne VC-hervorming en externe initiatieven zoals gemeenschapsopbouw, trainingsmogelijkheden en op vrouwen gerichte ondersteuningsnetwerken, kunnen we eraan werken om het VC-spel eindelijk rechtvaardiger te maken voor iedereen.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments