Friday, February 26, 2021
Home Technologie De nieuwe functie van Bumble voorkomt dat slechte acteurs 'unmatch' gebruiken om...

De nieuwe functie van Bumble voorkomt dat slechte acteurs ‘unmatch’ gebruiken om zich te verbergen voor hun slachtoffers – TechCrunch


Dating-app Bumble heeft vandaag aangekondigd dat het de manier waarop de “unmatch” -functie werkt, verandert in een poging om de veiligheid van gebruikers beter voorop te stellen. De wijziging maakt het moeilijker voor een slechte acteur of dader om de niet-overeenkomende functie van de app te gebruiken om te voorkomen dat hun gesprek wordt gerapporteerd aan het veiligheidsteam van Bumble.

Vroeger, als een van de partijen ervoor koos om de andere te verslaan, zou het gesprek gewoon verdwijnen. Dit kan echter door een slechte acteur worden gebruikt om een ​​gesprek te verlaten voordat het slachtoffer van hun intimidatie de kans krijgt om aangifte te doen.

De wijziging zal die mogelijkheid elimineren. Als na de update de ene gebruiker de andere unmatcht, verdwijnen de match en de chat met de andere gebruiker voor de persoon die de unmatching uitvoert.

Voor de persoon die ze niet hebben geëvenaard, wordt het gesprek alleen grijs weergegeven in hun chatscherm.

Als ze vervolgens in die chat klikken, zien ze een bericht waarin staat dat de andere gebruiker was vertrokken. Daaronder is een banner die toegang biedt tot ondersteuning en een “Help” -knop. Als er geen problemen waren met de chat, kan de ongeëvenaarde gebruiker er eenvoudig voor kiezen om de chat met de te verwijderen om dit specifieke gesprek uit zijn inbox te verwijderen.

Afbeeldingscredits: Bumble

Maar als de gebruiker ongepast had gehandeld in strijd met de regels van Bumble, heeft de persoon die niet is geëvenaard nu de kans om de andere gebruiker te rapporteren – ook al is de gebruiker verdwenen en kan hij niet langer rechtstreeks een bericht ontvangen.

Bumble legt uit dat deze wijziging de gespreksgeschiedenis bewaart, zodat deze nog steeds kan worden geëscaleerd om te bekijken. Het bedrijf merkt ook op dat het vanaf deze update de enige dating-app is die deze optie biedt.

De verandering volgt op een spraakmakend verhaal over de gevaren van het gebruik van datingapps – en specifiek Bumble’s grootste rivaal, Tinder. In een onderzoeksjournalistiek stuk gepubliceerd door de Australian Broadcasting Corporation 48 van de 231 respondenten uit de enquête die zeiden dat ze Tinder hadden gebruikt, hadden aangifte gedaan van een of andere vorm van seksueel misbruik bij de maker van de datingapps. Maar slechts 11 daarvan hadden reactie gekregen. En deze antwoorden waren, wanneer ze werden ontvangen, slechts algemene berichten zonder informatie over welke actie werd ondernomen.

Als resultaat van het verhaal, Kondigde Tinder aan het was zijn rapportagemechanisme aan het updaten om te reageren op gebruikers in de app of via e-mail en hen door te verwijzen naar crisiscounseling en ondersteuning van overlevenden.

Maar Tinder had niet een van de belangrijkste problemen aangepakt met de werking van de dating-app.

Het verhaal had uitgelegd hoe slechte acteurs de unmatch-functie zouden gebruiken om zich te verbergen voor hun slachtoffers. Door niet te matchen, konden ze hun hele chatgeschiedenis verwijderen, die zou kunnen worden gebruikt om het account aan Tinder of zelfs aan de politie te melden.

De nieuwe functie die Bumble nu heeft geïntroduceerd, voorkomt dat slechte acteurs zich zo gemakkelijk kunnen verbergen.

Hoewel Bumble de eer krijgt omdat hij de eerste is die op dit front op de markt komt, mag het niet voorbijgaan aan het feit dat het zijn app in de eerste plaats zonder een dergelijke gebruikersbescherming heeft gebruikt – net als zijn concurrenten met datingapps.

Ontworpen om sociale contacten tussen vreemden mogelijk te maken (terwijl kleine voordelen en gemakken te gelde worden gemaakt), zijn de huidige dating-apps gebouwd zonder goed te kijken naar hoe hun systemen kunnen worden misbruikt door mensen die anderen willen schaden en lastigvallen.

Zo bleek uit een vorig jaar door ProPublica gepubliceerd onderzoek dat Tinder en vele andere populaire datingapps niet eens gescreend op zedendelinquenten. Deze apps zouden op zijn minst ingebouwde functies moeten bieden waarmee ze de ergste overtreders van hun platforms kunnen blokkeren.

De nieuwe functie van Bumble wordt nu uitgerold.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

‘Lookalikes’ Jessie Ware en Gemma Arterton werken samen

De popster en de bekroonde actrice bespreken hun beklijvende video voor Ware's nieuwe single. Source link

Selena Gomez: ‘Respectloos’ transplantatiebeeld roept verontschuldigingen op bij de Chinese tv

"Selena's oorspronkelijke bedoeling om foto's van haar operatie aan het publiek te publiceren, was om fans haar ervaring tijdens de operatie te laten...

‘Onze 10 dagen hotelquarantaine zijn eindelijk voorbij’

Inwoners van het VK die vanuit zogenaamde "rode lijst" -landen in Engeland aankomen, moeten gedurende 10 dagen zichzelf isoleren in hotels als onderdeel...

Brunt Ice Shelf: Grote ijsbergkalveren in de buurt van de Britse Antarctische basis

Volgens schattingen bedraagt ​​het ongeveer 1.270 vierkante kilometer - bijna 490 vierkante mijl. Dat is hoe dan ook groot, hoewel niet zo...

Recent Comments