Thursday, February 25, 2021
Home Technologie Adobe verwerft Workfront-startup voor marketingworkflow voor $ 1,5 miljard - TechCrunch

Adobe verwerft Workfront-startup voor marketingworkflow voor $ 1,5 miljard – TechCrunch


Adobe heeft zojuist aangekondigd dat het het opstarten van marketingworkflowbeheer overneemt Werkfront voor $ 1,5 miljard. Bloomberg maakte als eerste melding van de verkoop eerder vandaag.

Werkfront werd opgericht in 2001, waardoor het een beetje lang in de tand was voor een privébedrijf dat $ 375 miljoen heeft opgehaald, volgens Crunchbase. (Het is vermeldenswaard dat $ 280 miljoen daarvan vorig jaar secundair geld was.)

De overname geeft Adobe meer online marketingtools die passen in de Experience Cloud. Deze helpt bedrijven bij het beheren van complexe projecten binnen de marketingafdeling (of elders in het bedrijf).

Suresh Vittal, VP van platform en product voor Adobe Experience Cloud, zei dat de twee bedrijven vaak samenwerken en elkaars verkoopteams tegenkomen. Naarmate de pandemie voorbij was, begon het logischer te worden om dit soort gereedschap in huis te halen dat goed werkt in een gedistribueerde omgeving, en de afgelopen maanden kwam de deal tot stand.

“Het nieuwe normale gedistribueerde marketingteam, gedistribueerde teams voor het leveren van ervaringen, mensen die op afstand moeten werken – we begonnen nieuwe use-cases te zien ontstaan ​​rond het idee van werkbeheer, rond het idee van inhoudssnelheid, rond het idee om compliance- en bestuursmogelijkheden te bieden. dus geen enkel middel ontsnapt de organisatie, en het doorloopt dit proces van creatieve en marketingteams passeren en naar buiten treden en uw merk echt op de juiste manier vertegenwoordigen, ”legde Vittal uit.

Alex Shootman, CEO van Workfront, ziet de deal als een manier om de roadmap te versnellen terwijl je met een veel groter bedrijf werkt. “We krabben amper de oppervlakte van marketing en we zouden enorm kunnen groeien, gewoon door die geweldige soort geïntegreerde relatie te hebben,” zei hij.

Holger Mueller, analist bij Constellation Research, zegt dat de overname Adobe-klanten zal helpen de complexiteit van marketingprojectmanagement te beheren. “Het plannen en beheren van werk was voor bedrijven een enorme hoeveelheid complexer geworden, en Adobe neemt daar rekenschap van af met de overname van Workfront en biedt betere toolondersteuning voor de nieuwe toekomst van werk”, vertelde Mueller aan TechCrunch.

De 960 medewerkers van Workfront worden onderdeel van Adobe en worden onderdeel van de Adobe Experience Cloud. Shootman zal het blijven leiden en rapporteren aan Anil Chakravarthy, executive vice president en general manager van de digital experience business bij Adobe.

Tot de klanten van Workfront behoren Home Depot, T-Mobile en Deloitte, en de twee bedrijven delen 1.000 gemeenschappelijke klanten onder het totale klantenbestand van Workfront van 3.000. Het heeft zelfs API’s die verbinding maken met Adobe Creative Cloud en Experience Cloud, twee delen van de productfamilie van het bedrijf die marketeers vaak gebruiken.

Adobe vecht tegen Salesforce, SAP en Oracle op het gebied van marketingautomatisering en heeft de afgelopen jaren zijn chequeboek gebruikt om extra vuurkracht te verwerven. Deze overname volgt Adobe heeft $ 1,6 miljard uitgegeven voor Magento en $ 4,75 miljard voor Marketo in 2018. Dat is bijna $ 8 miljard voor drie bedrijven in minder dan twee jaar, zelfs als het delen van zijn Adobe Experience Cloud intern uitbouwt. Gecombineerd laat het zien hoe serieus het bedrijf is om vooruitgang te boeken op dit waardevolle gebied.

Klantervaring is altijd een essentieel onderdeel geweest van online en persoonlijke transacties, om ervoor te zorgen dat de klant zich goed voelt over de interacties die hij met een merk heeft. Het zorgt er niet alleen voor dat ze terug blijven komen, maar het moedigt hen ook aan om namens een bedrijf op te treden als ambassadeurs, iets dat een ongelooflijke waarde heeft.

Omgekeerd kan een slechte ervaring leiden tot het tegenovergestelde effect, waardoor een potentiële of zelfs loyale klant een merk verlaat en er online en persoonlijk slecht over spreekt met vrienden. Adobe hoopt dat door een andere marketingtool in de plooi te brengen, het zijn klanten kan helpen de kans op een positieve online klantervaring te vergroten. Deze zou marketingpersoneel dat bij een bedrijf werkt, in staat moeten stellen om marketingprojecten door een workflow van idee naar levering te leiden.

De deal zal naar verwachting in het eerste kwartaal van het boekjaar van Adobe worden afgerond. Normaal gesproken zal het worden onderworpen aan typisch regelgevend toezicht.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

10 nummers die herinneringen oproepen aan mijn reizen: de afspeellijst van Emma John

Keane O'Hara door John Doyle, John McCusker, Mike McGoldrickIk ontmoette het trio achter deze baan voor het eerst in een hotel aan de...

Hit tv-show Frasier om na 20 jaar nieuw leven in te blazen

Kelsey Grammer, die Frasier Crane speelde, zal terugkeren, maar het is niet bekend of andere castleden dat ook zullen doen. Source link

Chinese elektrische auto van £ 3.200 neemt het op tegen Tesla

Het elektrische mini-voertuig dat wordt gemaakt door de grootste autofabrikant van China, verkoopt nu Tesla twee tegen één. Source link

Zijn Australiërs verliefd geworden op Sydney en Melbourne?

Uit cijfers blijkt dat Australiërs de grote steden verlaten op zoek naar een betere levenskwaliteit. Source link

Recent Comments