Saturday, February 27, 2021
Home buitenland Denemarken scherpt de lockdown in het noorden aan vanwege de uitbraak van...

Denemarken scherpt de lockdown in het noorden aan vanwege de uitbraak van nertsen Covid


Een uitbraak onder gekweekte nertsen van een mutante vorm van Covid-19 met de potentie om resistent te zijn tegen toekomstige vaccins, heeft ertoe geleid dat de Deense regering in delen van het land strengere lockdown-maatregelen heeft genomen.

De maatregelen werden aangekondigd na de ontdekking van een nieuwe stam van de ziekte bij dieren die voor bont werden gefokt in de noordelijke regio’s van het land.

Twaalf mensen in de regio Jutland zijn gediagnosticeerd met een infectie met de nieuwe soort, en gemeenten in het noorden van Denemarken zullen beperkingen opleggen aan de verplaatsingen van bewoners tussen regio’s.

Ook restaurants en bars gaan dicht, zegt Per Bach Laursen, de burgemeester van de gemeente Vesthimmerland.

De gezondheidsautoriteiten van het land vrezen dat de nieuwe soort resistenter zou kunnen blijken te zijn tegen een vaccin. Kåre Mølbak, hoofd van het State Serum Institute, de nationale autoriteit voor de bestrijding van infectieziekten, zei dat de stam mutaties had op zijn spike-eiwit, het deel van het virus dat gezonde cellen infecteert.

Hij zei dat de stam een ​​potentiële bedreiging vormt voor de werkzaamheid van Covid-19-vaccins, die werken door het spike-eiwit uit te schakelen. “Het risico bestaat dat vaccins die gericht zijn op het spike-eiwit geen optimale bescherming bieden tegen de nieuwe virussen die in nertsen voorkomen”, aldus een rapport van het instituut.

Denemarken gevallen

De minister van Volksgezondheid van Denemarken, Magnus Heunicke, zei dat laboratoriumonderzoek had “aangetoond dat mutaties de huidige kandidaten voor een vaccin tegen Covid-19 kunnen beïnvloeden”. Hij zei: “Het is een bedreiging voor de ontwikkeling van vaccins tegen het coronavirus. Daarom moeten we een nationale campagne leiden. “

De Wereldgezondheidsorganisatie zei dat het “door Denemarken was geïnformeerd over een aantal personen die besmet waren met coronavirus door nertsen, met enkele genetische veranderingen in het virus”.

Denemarken is de grootste producent van nertshuiden ter wereld en produceert 40% van ‘s werelds huiden. Mink is de op twee na grootste landbouwexport van het land.

Tussen de 15 miljoen en 17 miljoen nertsen, die op meer dan duizend Deense boerderijen worden gehouden, zullen worden gedood in een poging om de verspreiding van de virusstam te beperken.

Na eerdere Covid-uitbraken werden 1,2 miljoen nertsen gedood op 400 boerderijen, die ofwel besmet waren of dicht bij besmette boerderijen lagen. Er zijn 1.139 nertsenfokkerijen in Denemarken met ongeveer 2600 fulltime medewerkers.

De kosten van € 800 miljoen van het ruimingsbeleid, inclusief compensatie voor de getroffen boeren, hebben vragen doen rijzen over het bewijs voor de actie. “We vragen om te hebben [the evidence] gestuurd zodat we de technische basis kunnen beoordelen ”, zei een woordvoerder van de liberale partij woensdag tegen omroep TV2.

Tage Pedersen, de voorzitter van de Deense vereniging van nertsenfokkers, zei dat het ruimen het einde van de industrie zou zijn.

Hij zei: “Het is een donkere dag voor ons allemaal en voor Denemarken. We willen natuurlijk niet de oorzaak zijn van een nieuwe pandemie, maar het besluit van de regering is een ramp voor onze industrie en Denemarken. Het is de facto een permanente sluiting en liquidatie van de bontindustrie. “

De Nederlandse overheid doodde in juni de nertsenpopulaties op 68 nertsenboerderijen en kondigde het voornemen aan om de locaties vanaf het voorjaar van 2021 definitief te sluiten na een uitbraak van het coronavirus.

Uit een onderzoek onder werknemers op nertsenkwekerijen in Nederland bleek dat meer dan 50% was besmet met een stam van het coronavirus die in de nertsen werd aangetroffen. De conclusie was dat veel van de mensen direct of indirect besmet konden zijn door de dieren.Source link

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Most Popular

15 van de beste rustige stranden van de Britse eilanden

Tor Bay, GowerAls het tij laag is, is dit prachtige strand gemakkelijk te bereiken via Three Cliffs Bay; als het tij hoog...

De honden van Lady Gaga zijn veilig gevonden na een roofoverval

De twee Franse buldoggen van de Amerikaanse zangeres werden gestolen nadat gewapende mannen haar hondenloper hadden aangevallen en verwond. Source link

Budget 2021: Hypotheekgarantie om kopers te helpen met een aanbetaling van 5%

De heer Sunak verklaarde de economische reactie van de regering op de pandemie en zei: "We zijn groot geworden, we zijn vroeg gegaan,...

Door een tekort aan aanbod is het eenmalige Johnson & Johnson-covid-vaccin geen wondermiddel.

Dat komt omdat in de VS kinderen onder de 18 jaar ongeveer een kwart van de bevolking uitmaken, maar de prikjes nog niet...

Recent Comments